W. FEREȘTE-TE DE FRAIERI

By 7 iulie 2017Lifestyle

IMG_7093Romanul foileton „W” ajunge azi la episodul 60 – ” CIT DE SINGUR POATE FI CINEVA ” http://www.stelian-tanase.ro/w-cit-de-singur-poate-fi-cineva/

ANUNȚ- SÎMBĂTĂ romanul nostru foileton „W” se încheie. Aventura incepută împreună la 3 aprilie a ajuns la final. Mulțumesc tuturor celor care mi-au scris. Celor care au citit W. și mi-au împărtășit impresiile lor. Mi-au dat curaj să trec prin experiența dură a scrierii unui roman foileton în timp real. Ca pe vremuri, cind scriau cei mari, Balzac, Dickens, etc. Mă întreb cît este de anacronic să faci acest lucru și în grăbitul secol XXl ? Dar totdeauna mi-a plăcut ce este vechi. Lista e lungă – anticariatele, tîrgurile de brocantă, galeriile, mansardele cu lucruri uitate, muzeele, mașinile retro, epocile duse.

*** CITESTE PE BLOG „W”- UN ROMAN FOILETON ! CUM FACI ASTA !? Intri pe blog. Sus găsești bara cu rubricile. Ultima din dreapta este „W”. Apeși click și ai toate episoadele apărute pînă azi. Lectură plăcută!

103*** REZUMAT. Povestea noastra a inceput într-o noapte cînd Ticu Naum, ins cu o condiție incertă, este trezit de un telefon. Picat cam prost, Ticu Naum se afla in pat cu ultima lui cucerire, dintr-un șir lung, blonda Zizi. Vocea îi cere să se ducă la o adresă de la periferie, unde s-ar găsi un cadavru. Lucru care se confirmă. De aici urmeaza o serie de crime asemănatoare și de fiecare dată este invitat prin telefon de aceeasi voce la locul faptei.

Ce este neobișnuit este că victimile apartin establishment-ului -1/ un general (r) Eftimie Gogu, veteran al serviciilor secrete, retras in afaceri, 2/ Spitz Buburuz, general de contrainformatii, 3/ un mogul mass-media – Bran Stecker (trimitere ironica la Bram Stocker), 4/un important lider politic, Pilu Donose. Este ciudat și modul de operare – toți sunt trași în țeapă. Ancheta este condusă de comisarul-sef Iorgu Arsene, șeful Brigăzii criminale. E o mai veche cunoștință a lui Ticu Naum, care lucrase 2 ani în Poliție, înainte de a-si da demisia si a pleca voluntar in Legiunea străină pentru 5 ani. Ancheta intră repede în impas. Poliția se 031confruntă cu un ucigaș profesionist care nu lasă urme, în afară de un înscris enigmatic, lîngă fiecare cadavru – W. Pentru a descîlci ghemul acestei afaceri de stat se instituie un comandament operativ la nivel inalt (Servicii secrete, Poliție, procuratura, ministerul de interne ). Este greu să distingi ce este acest conclav -un grup interlop-mafiot, sau unul de oficiali influenți care se ocupă de siguranța statului.

Cine este W ? este întrebarea cheie la care deocamdată nu există răspuns. Poliția și presa formulează tot felul de scenarii cu privire la identitatea lui. Presa privește cu simpatie pe acest serial-killer neobișnuit care a devenit peste noapte un erou popular. W. este văzut de bucureșteni ca un justițiar care pedepsește elemente ale detestatei clase suprapuse. W. răspunde unei mari frustrări. Metoda de a ucide care amintește de Tepeș contribuie la crearea legendei. Cei doi Iorgu Arsene ( aflat în prag de pensionare) și Ticu Naum – deveniți parteneri- încearcă să dezlege misterul acestei serii de asasinate, ducînd propria lor anchetă 002- neconvențională, la marginea legii. Ei realizează pas cu pas un puzzle și obțin multe răspunsuri, chiar dacă nu toate. Unde se va opri W!? De cîte victime are nevoie pentru ca plăcerea lui de a ucide să fie satisfăcută deplin ? Exista interese mari ca afacerea să rămînă nedezlegată. Ticu Naum are onoarea să fie filat, capturat, caftit de necunoscuți. Asupra lui Iorgu Arsene se comite un atentatcare era sa il coste viața. Romanul ofera imaginea unui București terific, decăzut, aflat în era post-industrială.

*** „W”(Vampirul valah) este pastișa unui „polar”, a unui roman detectivistic pe care americanii il numesc „pulp fiction”. Este o traditie care ne parvine din anii 20 ai secolului XX reprezentată de Dashiell Hammet și de Raymond Chandler. E un roman negru, un pretext de a vorbi despre un oraș în agonie. Avem obligatoriu o poveste cu suspans mult. „W ” spune istoria unei serii de crime terifiante petrecute în București în ultimii ani. Victimele o termină trase în țeapă ca în Evul Mediu. Cu acest modus operandi bizar, nu este de mirare că presa îl numește pe ucigaș „Vampirul 612valah”. Ca în orice polar, există un ucigas ( aici serial-killer) , fireste un detectiv (Ticu Naum), un polițist (Iorgu Arsene), cîteva femei fatale (Pușa, Zizi), figurație ( un procuror, granguri civili&generali, un patron de ziar, secretare, ciripitori, vagabonzi, barmani, etc). Sunt apoi partide de sex, beții, cafteli, urmăriri – tacîmul obligatoriu al unui roman de acest tip. „W” ne poartă într-un peisaj post-industrial, cu o atmosferă apăsătoare, uneori insuportabilă. Intriga se învîrte in jurul întrebărilor clasice – cine este asasinul, de ce ucide, cum își alege victimele, cum să fie capturat. Dar nu doar atît.

grafitti 10***Ultimele episoade – 59 ” W.MELANCOLIA ȘI MOARTEA ” http://www.stelian-tanase.ro/w-melancolia-si-moartea/ 58 – ” W.CADE CORTINA” http://www.stelian-tanase.ro/w-cade-cortina/- 57 ” W. AMICE, N-AI DECÎT SĂ CRĂPI! „http://www.stelian-tanase.ro/w-amice-n-ai-decit-sa-crapi/56 – ” W. VAMPIRE SONG” http://www.stelian-tanase.ro/w-vampire-song/55 ” SPECTACOL DE GALA” http://www.stelian-tanase.ro/w-spectacolul-de-gala/ 54 „POARTA-TI SINGUR DE GRIJA ! „http://www.stelian-tanase.ro/w-poarta-ti-singur-de-grija/ 53 „CAPCANA ESTE PUSĂ” http://www.stelian-tanase.ro/w-capcana-este-pusa – 52 „CONSPIRAȚIA DIN SALA OGLINZILOR” http://www.stelian-tanase.ro/w-conspiratia-din-sala-oglinzilor/ – 51 -„W.CAFT IN ARESTUL POLITIEI ” http://www.stelian-tanase.ro/w-caft-arestul-politiei/50 „RAID ÎN SUBTERANĂ” http://www.stelian-tanase.ro/w-raid-subterana/- 49 – „SĂ ARZI DE VIU CA UN ȘOBOLAN” http://www.stelian-tanase.ro/sa-arzi-de-viu-ca-un-sobolan/+
CITITI SI SERUITI

Spune-ți opinia, fă-te auzit!