ENGLEZII SPERIAȚI DE ROMÂNI

By 6 noiembrie 2013Graffiti

Imigranții care au venit in Marea Britanie au un aport substantial la finanțele publice de la Londra, spune un studiu întocmit de University College de la Londra, analizînd statisticile din 2000 incoace. Centrul pentru Cercetarea si Analiza Imigratiei, citat de BBC, desființează ideea larg răspindită că imigranții se folosesc pe nedrept de ajutoarele sociale plătite de contribuabilii britanici. Cifrele arată nu numai că imigranții sunt o surslondra 1a importantă de impozite și taxe, ci și că ei apelează mai puțin decît englezii la ajutoare sociale și cer într-o măsura mai mică decit ei să beneficieze de locuințele sociale construite din banii primăriilor ( http://www.bbc.co.uk/news/uk-24813467 ).

Imigranții au cerut ajutoare sociale mai putin cu 45% dupa 1999 decit englezii. Profesorii Christian Dustmann și Tommaso Frattini spun că „aceste diferențe se explică in parte de compozia pe sexe si virste a imigranților”. Ei adaugă că și în situația in care s-ar face o analiză pe un eșantion de aceleași virste și sex, concluzia ar indica o probabilitate cu 21% mai mică in cazul imigranților. Ei fac mult mai puțin apel la servicii și ajutoarele sociale decît englezii.

Studiul University College la Londra evidentiază că imigranții din Zona Economica Europeană, adica UE plus Norvegia, Liechtenstein și Islanda, adaugă bugetului de stat 34% mai mult decit folosesc în condițiile in care, fiind mai tineri decit media populației britanice , însemna că vor contribui o perioadă mai îndelungată. Chiar si in cazul imigranțiilor non-europeni, beneficiul rămine tot in dreptul finanțelor britanice, deși diferența de educație si deci de capacitate financiară se reflectă in proporția in care apelează la ajutoarele sociale. In cazul acestora contribuția prin taxe la bugetul de stat este cu doar 2% mai mult decît ceea ce primesc.

Studiul vine in contextul in care un grup de presiune contra imigranției denumit Immigration Watch susține practic închiderea Marii Britanii din acest punct de vedere și deci încălcarea unuia dintre cele patru principii fondatoare ale Uniunii Europene, anume libera circulație a forței de muncă. Unul dintre cei mai vehemente avocați ai acestui punct de vedere este sir Andrew Green, care spune că balanta imigratiei este strict negativă. El admite totuși diferența dintre est-europeni și non-europeni, dar susține că guvernul ar trebui să ia măsuri împotriva imigratiei de orice fel. Chiar dacă astfel de atitudine foarte populară în aceste zile in Marea Britanie pare complet irațională, ea poate fi de înțeles. Si in mod evident, problema nu este in primul rind a Marii Britanii, ci a țărilor europene din care provine masa imigrantilor. Polonia in primul rind, dar și România. Iar la acest capitol, răspunsul de la București este unul cu totul descurajator.

Vezi pe aceeași temă și http://www.stelian-tanase.ro/printul-charles-si-presa-britanica-despre-romani/

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!